Antioxidační látky v kosmetických přípravcích

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidační látky v kosmetických přípravcích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Demlová, Markéta
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:31Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:31Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30835
dc.description.abstract Bakalářská práce poskytuje celkový pohled na problematiku antioxidantů v kosmetických přípravcích. První část se zabývá chemickým působením antioxidantů, které mají za úkol různými mechanismy zabraňovat oxidaci tukové fáze kosmetického přípravku. Další možná funkce antioxidantů je diskutována ve druhé části práce a ukazuje na působení antioxidačních v souvislosti s vitalitou kůže a boji proti stárnutí pleti. Neopomenutelné je i hledisko potenciálních alergických reakcí na antioxidanty. které jsou v kosmetických přípravcích obsaženy.
dc.format 55
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject antioxidant cs
dc.subject stabilita cs
dc.subject oxidace cs
dc.subject volný radikál cs
dc.subject stárnutí cs
dc.subject alergie cs
dc.subject antioxidant en
dc.subject stability en
dc.subject oxidation en
dc.subject free radicals en
dc.subject aging en
dc.subject allergy en
dc.title Antioxidační látky v kosmetických přípravcích
dc.title.alternative Antioxidants in Cosmetics
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Ševčíková, Petra
dc.date.accepted 2014-06-12
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on the antioxidants in cosmetics. The first part deals with the effect of antioxidants, acting by various mechanisms to prevent oxidation of the oil phase of a cosmetic product. Another possible function of antioxidants, discussed in the second part of the thesis, schows the effect of antioxidants in connection with the vitality of the skin and in with the fight against skin aging. Important is also the aspect of potential allergic reactions of antioxidants contained in cosmetic products.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21674
utb.result.grade D
dc.date.submitted 2014-05-23


Files in this item

Files Size Format View
demlová_2014_dp.pdf 1.758Mb PDF View/Open
demlová_2014_vp.pdf 65.09Kb PDF View/Open
demlová_2014_op.pdf 158.1Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account