Vliv biokvality potravin na jejich senzorické vlastnosti

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv biokvality potravin na jejich senzorické vlastnosti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Zemanová, Vladimíra
dc.contributor.author Janečková, Pavla
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:55Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:55Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30898
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na srovnání senzorických vlastností vybraných potravin ekologické produkce a konvenční výroby. Bylo hodnoceno pět druhů výrobků mléko čerstvé polotučné, sýr Eidam 30 % tvs, jogurt selský ovocný, vepřová šunka 70 % a pomerančový džus 100 %. Hodnocení bylo provedeno laickou veřejností v počtu 40 osob. Závěrem práce je vyhodnocení výsledků senzorického hodnocení pomocí statistického zpracování.
dc.format 67 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Biopotraviny cs
dc.subject ekologická produkce cs
dc.subject senzorická analýza potravin cs
dc.subject intenzitní stupnice cs
dc.subject popisová metoda cs
dc.subject hodnotící schéma cs
dc.subject Organic food en
dc.subject ecological production en
dc.subject sensory analysis of food en
dc.subject combined en
dc.subject intensity scale en
dc.subject describe methods en
dc.subject evaluation scheme en
dc.title Vliv biokvality potravin na jejich senzorické vlastnosti
dc.title.alternative Influence of Organic Quality of Food on its Sensory Properties
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Tykvartová, Dagmar
dc.date.accepted 2014-06-09
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the comparison of sensory properties of selected food products and organic production to conventional production. It was rated five kinds of products fresh semi-skimmed milk, cheese Eidam 30% tvs, peasant fruit yogurt, pork ham 70 % and orange juice 100 %. The evaluation was performed by the general public in the number of 40 persons. At end of the work is evaluation of results by statistical processing.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30838
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-14


Files in this item

Files Size Format View
janečková_2014_dp.pdf 2.616Mb PDF View/Open
janečková_2014_vp.pdf 774.5Kb PDF View/Open
janečková_2014_op.pdf 1.114Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account