Stanovení nutričních parametrů u netradičních druhů pšenice a mouk

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení nutričních parametrů u netradičních druhů pšenice a mouk

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Maliňáková, Iveta
dc.date.accessioned 2015-03-08T21:20:58Z
dc.date.available 2015-03-08T21:20:58Z
dc.date.issued 2014-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/30903
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem anatomických částí obilky a jejím chemickým složením. Dále je zde charakterizována pšenice, její dělení, popis analyzovaných vzorků a v neposlední řadě také metodika použitých analýz. Praktická část diplomové práce uvádí postupy použitých metod při analýze sušiny, popela, škrobu, bílkovin, tuku, hrubé vlákniny a stravitelnosti živin.
dc.format 75 s. (89 141 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Pšenice cs
dc.subject pšeničné otruby cs
dc.subject sušina cs
dc.subject popel cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject škrob cs
dc.subject tuk cs
dc.subject vláknina cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject Wheat en
dc.subject wheat bran en
dc.subject dry matter en
dc.subject ash en
dc.subject protein en
dc.subject starch en
dc.subject fat en
dc.subject crude fibre en
dc.subject digestibility en
dc.title Stanovení nutričních parametrů u netradičních druhů pšenice a mouk
dc.title.alternative Determination of Nutritional Parameters in Non-traditional Types of Wheat and Flour
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2014-05-27
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the thesis deals with the description of anatomical parts of the grain and its composition. The wheat is also characterized here, its taxonomy and the methods used in the analysis. The experimental part of the thesis presents the methods: dry matter, ash content, starch, fat, crude fiber and digestibility.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30897
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2014-05-02


Files in this item

Files Size Format View
maliňáková_2014_dp.pdf 2.521Mb PDF View/Open
maliňáková_2014_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
maliňáková_2014_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account