Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kráčmar, Stanislav
dc.contributor.author Strašáková, Monika
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:26:44Z
dc.date.available 2015-07-24T12:26:44Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31127
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo popsat nutriční a kulinářskou úpravu masa sladkovodních ryb. V práci je popsáno zpracování ryb od zabití až po různé tepelné úpravy. Další část je zaměřena na charakteristiku jakosti rybího masa, kde je zmíněno jeho chemické složení a nutriční vlastnosti. Rybí maso je hodně doporučováno kvůli příznivým vlivům chemického složení na lidský organismus. Rybí výrobky jsou pro nás důležité díky biologické hodnotě tuku, který obsahuje velké množství polynenasycených mastných kyselin. Mastné kyseliny slouží jako prevence mnoha civilizačních chorob. Z těchto důvodů by ryby neměly chybět na našem jídelníčku.
dc.format 42 s.
dc.format.extent 1391712
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ryba cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject tuk cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject fish en
dc.subject processing en
dc.subject fat en
dc.subject fatty acids en
dc.title Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb
dc.title.alternative Nutritional and Culinary Treatment of Meat of Freshwater Fish
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vojtíšková, Petra
dc.date.accepted 2015-06-18
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor thesis was to describe the nutritional and culinary preparation of the freshwater fish. This work describes the processing of fish from death to various heat treatment. Next part is focused on the characteristics of quality fish meat, which is men-tioned its chemical composition and nutritional properties. Fish products are important for us because of their biological value of fat, which contains large amounts of polyunsaturated fatty acids. These acids are used to prevent many disease of civilization. For these reasons, the fish will not be missing in our diet.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33781
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2015-04-30


Files in this item

Files Size Format View Description
strašáková_2015_dp.pdf 1.327Mb PDF View/Open None
strašáková_2015_op.pdf 522.7Kb PDF View/Open None
strašáková_2015_vp.pdf 542.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account