Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy

Show full item record

No preview available
Title: Polymerní hydrogely jako moderní doplňky stravy
Author: Kurtin, Adam
Advisor: Jelínková, Lenka
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá možností využití přírodních polymerů jako nosných struktur aktivních látek ve formě hydrogelů. Připravené hydrogelové tablety byly zkoumány k využití ve výživě člověka jako doplňky stravy. Byly připrevny receptury a technologie na výrobu matric s aktivními látkami, které byly dále testovány. K popisu vlastností připravených hydrogelů jsme využili metod sušení a lyofilizace, na porovnání desorpce připravených receptur. Metodou HPLC jsme zkoumali využitelnost vitaminu C z nosné struktury. Byla měřena i antioxidační aktivita vybraných hydrogelových receptur.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31149
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 34116


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kurtin_2015_dp.pdf 3.049Mb PDF View/Open None
kurtin_2015_op.pdf 451.5Kb PDF View/Open None
kurtin_2015_vp.pdf 430.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account