Čiření vín a následných produktů na bázi vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Čiření vín a následných produktů na bázi vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Polachová, Lenka
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:28:16Z
dc.date.available 2015-07-24T12:28:16Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31593
dc.description.abstract Předmětem bakalářské práce se použití čiřících prostředků ve vinařské technologii. V práci je zahrnut přehled čiřících prostředků a jejich vliv na kvalitu vín. Dále jsou v práci charakterizovány zákaly vín, příčiny jejich vzniku a možnosti odstranění.
dc.format 46 s.
dc.format.extent 1639899
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject čiření cs
dc.subject čiřidla cs
dc.subject koloidy cs
dc.subject bílkovinné zákaly cs
dc.subject wine en
dc.subject fining en
dc.subject fining agents en
dc.subject colloids en
dc.subject protein haze en
dc.title Čiření vín a následných produktů na bázi vína
dc.title.alternative Clarification of Wine and Subsequent Wine-based Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2015-06-12
dc.description.abstract-translated The thesis focuses on the use of fining agents in the winemaking technology. The work includes an overview of fining agents and their impact on the quality of the wines. The thesis further deals with wine haze characteristic, its cause and possibilities of its elimina-tion.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 37863
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
polachová_2015_dp.pdf 1.563Mb PDF View/Open None
polachová_2015_op.pdf 635.0Kb PDF View/Open None
polachová_2015_vp.pdf 627.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account