Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sledování kvality jablečného aroma v závislosti na kvalitě zpracovávané suroviny
Autor: Horáková, Marcela
Vedoucí: Valášek, Pavel
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá sledováním jablečného aroma, jeho kvality v závislosti na kvalitě jablek zpracovávaných na jablečný koncentrát. Teoretická část popisuje odrůdy jablek nejčastěji používaných k lisování, následuje chemické složení jablek s důrazem na jablečné aromatické látky. Dále je popsáno získávání jablečného aroma a posouzení jeho kvality a stanovení aromatických látek pomocí plynové chromatografie s hmotnostně spektrální detekcí. V praktické části byly odebírány vzorky v průběhu sezony zpracování jablek, které byly analyzovány plynovou chromatografií, provedeny další rozbory a senzorické hodnocení. Byly porovnány výsledky za celou sezonu zpracování jablek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31628
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: A 37989


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
horáková_2015_dp.pdf 5.869Mb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2015_op.pdf 230.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2015_vp.pdf 512.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet