Paskalizace ovocných a zeleninových šťáv

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Paskalizace ovocných a zeleninových šťáv

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Bolková, Barbora
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:29:30Z
dc.date.available 2015-07-24T12:29:30Z
dc.date.issued 2015-01-09
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31965
dc.description.abstract Bakalářská práce je zpracována pouze na teoretické úrovni. Obsahuje informace o technologicky významných odrůdách ovoce a zeleniny, které jsou vhodné pro výrobu ovocných a zeleninových šťáv. Podstatná část práce je věnována technologii paskalizace a jejího vlivu na nutričně významné látky ovoce a zeleniny. Dále je zdůrazněna podstata paskalizace a její výhody oproti pasteraci jako konvenčnímu způsobu ošetření ovocných a zeleninových šťáv.
dc.format 69 s. (14 217 znaků).
dc.format.extent 5893775
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject zelenina cs
dc.subject šťávy cs
dc.subject paskalizace cs
dc.subject pasterace cs
dc.subject nutričně významné látky cs
dc.subject fruits en
dc.subject vegetables en
dc.subject juices en
dc.subject pascalization en
dc.subject pasteurization en
dc.subject nutritionally important substances en
dc.title Paskalizace ovocných a zeleninových šťáv
dc.title.alternative High Pressure Pasteurization of Fruit and Vegetable Juices
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Salek, Richardos Nikolaos
dc.date.accepted 2015-06-16
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is prepared only on a theoretical level. It contains information about the technologically important varieties of fruits and vegetables, which are suitable for the production of fruit and vegetable juices. A significant part of the work is related to the technology of pascalization and its influence on the nutritionally important substances of fruits and vegetables. Furthermore, it is emphasized pascalization process and its advantages, compared to conventional pasteurization method of fruit and vegetable juices.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38476
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
bolková_2015_dp.pdf 5.620Mb PDF View/Open None
bolková_2015_op.pdf 549.3Kb PDF View/Open None
bolková_2015_vp.pdf 525.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account