Modifikace okamžitých dávek potravin podle dostupného sortimentu obchodních řetězců

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Modifikace okamžitých dávek potravin podle dostupného sortimentu obchodních řetězců

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Dohnalová, Ivana
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:29:37Z
dc.date.available 2015-07-24T12:29:37Z
dc.date.issued 2015-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31988
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo optimalizovat okamžité dávky potravin navržené v práci Loukotové (2008) vzhledem k aktuálnímu sortimentu obchodních řetězců u vybraných skupin civilního obyvatelstva. Byly sestaveny jídelní lístky s inovovanou potravinovou skladbou, na základě průzkumu provedeného ve vybraných obchodních řetězcích. Tyto jídelní lístky byly nutričně vyhodnoceny pomocí program Výživa. Z výsledků pak vyplývá, že se podařilo zoptimalizovat navržení jídelní lístky podle stanovených stravních dávek v rozmezí ? 10 %, a zároveň byla provedena jejich cenová kalkulace pro porovnání s původní prací.
dc.format 72 s. (138 890 znaků)
dc.format.extent 2671137
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krizová situace cs
dc.subject nutriční faktory v krátkém období cs
dc.subject civilní obyvatelstvo cs
dc.subject obchodní řetězce cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject crisis en
dc.subject nutrients in the short period en
dc.subject civilians en
dc.subject retail outlet chains en
dc.subject foodstuffs en
dc.title Modifikace okamžitých dávek potravin podle dostupného sortimentu obchodních řetězců
dc.title.alternative Modification of Food Rations According to Range of Products from Hyper and Supermarkets
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2015-06-02
dc.description.abstract-translated The aim of the work was to optimize the doses of foods suggested by Loukotová (2008) according to current offer in chosen retail chains. There were suggested the menus for select group of civilians with new composition of food and analysed by program Výživa. Its results showed that the menus were optimized according to defined nutritive standards in range ? 10 %. In the end there was performed price calculation of the menus for comparison with the earlier work.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38519
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-04-22


Files in this item

Files Size Format View Description
dohnalová_2015_dp.pdf 2.547Mb PDF View/Open None
dohnalová_2015_op.pdf 433.7Kb PDF View/Open None
dohnalová_2015_vp.pdf 426.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account