Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Marková, Alena
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:29:39Z
dc.date.available 2015-07-24T12:29:39Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31994
dc.description.abstract Diplomová práce ověřuje účinnost síťování kolagenního gelu kolagen-elastinovým a keratinovým hydrolyzátem, a také jejich kombinace s glutaraldehydem. Byly připraveny filmy, u kterých byla stanovována teplota smrštění, tahová síla, poměrné pro-dloužení a botnání.
dc.format 102
dc.format.extent 11514862
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Kolagen cs
dc.subject želatina cs
dc.subject filmy cs
dc.subject glutaraldehyd cs
dc.subject kolagen-elastinový hydrolyzát cs
dc.subject keratinový hydrolyzát cs
dc.subject Collagen en
dc.subject gelatin en
dc.subject films en
dc.subject glutaraldehyde en
dc.subject collagen-elastin hyydrolysate en
dc.subject keratin hydrolysate en
dc.title Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu
dc.title.alternative Properties of Films Prepared from Collagen with Addition of Elastin and Keratin
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kasala, Juraj
dc.date.accepted 2015-06-09
dc.description.abstract-translated Thesis verifies the effectiveness of crosslinking of collagen gel with collagen-elastin and keratin hydrolysate, as well as their combination with glutaraldehyde. Films were pre-pared, shrinkage temperature, tensile strength, elongation at break and swelling tests were conducted.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 38527
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
marková_2015_dp.pdf 10.98Mb PDF View/Open None
marková_2015_op.pdf 430.6Kb PDF View/Open None
marková_2015_vp.pdf 96.38Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account