Probiotické kultury a jejich vliv na trávení

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Probiotické kultury a jejich vliv na trávení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona cs
dc.contributor.author Nováková, Veronika cs
dc.date.accessioned 2010-07-13T11:31:42Z
dc.date.available 2010-07-13T11:31:42Z
dc.date.issued 2006-05-31 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/325
dc.description.abstract Tato práce popisuje a charakterizuje jednotlivé oddíly trávícího ústrojí a jejich funkce. Zabývá se poměry v trávícím traktu při jeho správné funkci a při patologických stavech. Další část je zaměřena na charakteristiku bakterií mléčného kvašení. Jsou zde popsány jejich morfologické a fyziologické znaky a jejich výskyt. V poslední část se zabývá vlastnostmi probiotických bakterií. Popisuje jejich účinek na trávící systém člověka. Dále se zabývá požadavky na probiotika a faktory, které ovlivňují jejich účinky. cs
dc.format 43 s. cs
dc.format.extent 798243 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Bez omezení cs
dc.subject probiotika cs
dc.subject prebiotika cs
dc.subject mléčné bakterie cs
dc.subject trávící ústrojí cs
dc.subject probiotics en
dc.subject prebiotics en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.subject gastrointestinal system en
dc.title Probiotické kultury a jejich vliv na trávení cs
dc.title.alternative Probiotics and their effect on digestion en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda cs
dc.date.accepted 2006-06-21 cs
dc.description.abstract-translated This assay is elaborated as a review. The properties of probiotics are described in this work with focus on their chemical structure, natural occurrence, production and their applications. The human digestive system and its normal and pathological functions are explained. In other parts lactic acid bacteria and their morphologi-cal and physiological characteristics are described. Relationship among human gastrointestinal system, probiotics and lactic acid bacteria is also described. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2253
dc.date.assigned 2005-10-10 cs
utb.result.grade B
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2006_bp.pdf 779.5Kb PDF View/Open
nováková_2006_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
nováková_2006_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account