Modelování fermentace amarantové hmoty

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Modelování fermentace amarantové hmoty

Show full item record

No preview available
Title: Modelování fermentace amarantové hmoty
Author: Kozubík, Tomáš
Advisor: Kolomazník, Karel
Abstract: V první části diplomové práce byla provedena literární studie o fermentaci, možnosti řízení této chemické reakce a o faktorech které ji mohou ovlivnit. A také o rostlině amarantu, jeho využití a zpracování jednotlivých složek. Praktická část byla rozdělena na matematický popis čtyřstupňového anaerobního rozkladu, vymodelování řídícího kroku pro rychlost určující reakce a na experimentální část s vlastním měřením. V experimentální části bylo na měřící aparatuře prokázáno, že použité substráty, včetně testované amarantové hmoty, vykazovaly konstantní okamžitou rychlost v celém časovém intervalu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/35907
Date: 2005-02-21
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Institut řízení procesů a aplikované informatiky
Discipline: Automatizace a řídicí technika ve spotřebním průmyslu
Grade for thesis and defense: C 1091


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account