Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Grossmann, Miroslav
dc.contributor.author Polzer, Roman
dc.date.accessioned 2016-06-06T08:32:50Z
dc.date.available 2016-06-06T08:32:50Z
dc.date.issued 2004-03-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/36644
dc.description.abstract U fermentovaných mléčných výrobků působí jako specifická překážka kontaminace produktu konkurenční mikroflóra. Ta konkurencí při získávání živin, tvorbou peroxidů, bakteriocinů a kyseliny mléčné tvoří inhibiční prostředí pro kontaminující mikroorganismy. Tato práce se zaměřuje na schopnosti rodu Lactobacillus přežívat v mléčných produktech v závislosti na teplotě a době skladování a jeho konkurenceschopnost vůči E.coli, S.aureus, E.faecalis, a L.grayi při kontaminaci produktu.
dc.format 69
dc.format.extent 454952
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.title Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
dc.title.alternative The Bacterial Ability of survival in fermented dairy products
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Cikánek, Daniel
dc.date.accepted 2005-06-20
dc.description.abstract-translated Competive microflora in fermented dairy products effects on products contamination as specific barrier to competition. The competition during nutrients obtaining, peroxide, bacteriocins and lactic acid fermentation creates barrier to competition for most of microorganism. This thesis is focused on Lactobacillus ability of survival in fermented dairy products depending on time and temperature storage and his effects on E.coli, S.aureus, E.faecalis, a L.grayi..
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a hygiena výživy cs
dc.thesis.degree-discipline Economics and hygiene of nutrition en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and management en
dc.identifier.stag 1971
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2005-05-31


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account