Nutriční hodnota pepře černého a bílého

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční hodnota pepře černého a bílého

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční hodnota pepře černého a bílého
Author: Toman, Patrik
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na nutriční hodnotu pepře černého a bílého. První část je věnována definicím a požadavkům pepře černého a bílého dle potravinářské legislativy a historií pepře. Druhá část se zabývá nutriční hodnotou a chemickým složením pepře, zejména dle obsahu alkaloidů, éterických olejů a fenolických látek. Třetí část popisuje botanický popis, pěstování, sklizeň, technologické zpracování, skladování, využití v gastronomii a vliv na zdraví člověka. Praktická část diplomové práce zahrnuje stanovení obsahu sušiny, stanovení obsahu popela a vlastní stanovení vybraných fenolických látek pepře černého a bílého.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37497
Date: 2016-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: D 42068


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
toman_2016_dp.pdf 3.903Mb PDF View/Open None
toman_2016_op.pdf 516.5Kb PDF View/Open None
toman_2016_vp.pdf 497.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account