Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Záblacká, Denisa
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37761
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá charakteristikou trpce působících složek v rostlinných produktech i se zaměřením na jejich využití v průmyslu. Je popsáno rozdělení tříslovin na základě jejich chemického složení - hydrolyzovatelné a kondenzované taniny, charakteristika polyfenolových složek a výskyt zástupců tříslovin. Jsou charakterizovány nejvýznamnější zdroje tříslovin v produktech rostlinného původu čajovník čínský, kakaovník pravý, réva vinná, trnka obecná, mangovník indický.
dc.format 59
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject taniny cs
dc.subject třísloviny cs
dc.subject trpká chuť cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject zástupci cs
dc.subject zdroje cs
dc.subject tannins en
dc.subject astringent taste en
dc.subject polyphenols en
dc.subject representatives en
dc.subject plant sources en
dc.title Taniny a jiné trpce působící složky v produktech rostlinného původu
dc.title.alternative Tannins and other Astringent Compounds in Products of Plant Origin
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the characteristics of astringent components in plant prod-ucts and the focus on their industry utilization. The distribution of tannins based on their chemical composition hydrolysable and condensed tannins, polyphenol characterization, and the presence of tannins representatives are described. The most significant sources of plant products containing tannins are also characterized - tea, cacao, grapevine, blackthorn, and mango.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42493
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-06


Files in this item

Files Size Format View Description
záblacká_2016_dp.pdf 3.419Mb PDF View/Open None
záblacká_2016_op.pdf 109.3Kb PDF View/Open None
záblacká_2016_vp.pdf 531.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account