Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv způsobu vedení ovocných kvasů na kvalitu destilátů
Author: Maňáková, Lucie
Advisor: Lorencová, Eva
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá způsoby vedení kvasu v závislosti na výsledné kvalitě destilátu. Pojednává o požadavcích na suroviny, na jejich zpracování a o faktorech ovliv-ňujících samotnou fermentaci. Práce dále popisuje průběh etanolového kvašení a vliv mi-kroorganizmů na fermentační proces. Z práce plyne, že rychlost a průběh fermentace závisí na řadě činitelů. Mezi nejdůležitější patří teplota, pH, dostupnost živin, přítomnost stimu-lačních a inhibičních látek, koncentrace substrátu a přístup kyslíku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37762
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: C 42494


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
maňáková_2016_dp.pdf 1.912Mb PDF View/Open None
maňáková_2016_op.pdf 547.7Kb PDF View/Open None
maňáková_2016_vp.pdf 531.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account