Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska
Author: Kubecová, Karolína
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo zmapovat a následně nutričně a ekonomicky vyhodnotit potraviny a pokrmy tradiční pro regiony Valašsko a Horácko. V teoretické části práce se pojednává o etnografické a geografické charakteristice daných regionů se zaměřením na vývoj zemědělské výroby. V praktické části jsou uvedeny výsledky nutričního a ekonomického hodnocení vybraných pokrmů, přičemž bylo zjištěno že, Valašské i Horácké pokrmy jsou nutričně přibližně stejně vydatné, avšak u Valašska jsou hlavním zdrojem energie sacharidy a na Horácku tuky. Z ekonomického hlediska je jedna porce Horáckého pokrmu nákladnější než Valašského.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38939
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B 44127


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kubecová_2016_dp.pdf 735.2Kb PDF View/Open None
kubecová_2016_op.pdf 108.6Kb PDF View/Open None
kubecová_2016_vp.pdf 152.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account