Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty

Show full item record

No preview available
Title: Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty
Author: Polášková, Kristýna
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Cílem diplomové práce bylo posoudit možnosti přípravy bílkovinných produktů (želatin/hydrolyzátů) z kuřecích běháků, jako vedlejšího produktu drůbežáren. Teoretická část je rozdělena na tři části. První část je zaměřena na bílkovinné a nebílkovinné odpady potravinářského průmyslu a jejich využití, další dvě se zabývají výrobou a použitím želatin a hydrolyzátů. Experimentální část popisuje zpracování odtučněné výchozí suroviny ve 2 stupních (enzymové opracování a extrakce vodou). Sledoval se vliv přídavku enzymu, teploty a doby zpracování; efektivita procesu se sledovala stupněm konverze výchozího materiálu na bílkovinné produkty. Připravené produkty byly charakterizovány pevností gelu a obsahem popelovin. Výsledky byly vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 17 a navrženy optimální podmínky zpracování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38980
Date: 2016-01-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Inženýrství polymerů
Grade for thesis and defense: C 44204


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
polášková_2016_dp.pdf 2.479Mb PDF View/Open None
polášková_2016_op.pdf 529.7Kb PDF View/Open None
polášková_2016_vp.pdf 428.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account