Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren

Show full item record

No preview available
Title: Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren
Author: Berčíková, Petra
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a experimentální. Teoretická část charakterizuje vedlejší živočišné produkty a popisuje nakládání s nimi. Dále je popsáno využití želatin a hydrolyzátů v potravinářském, fotografickém a farmaceutickém průmyslu. Experimentální část se zabývá využitím drůbežích běháků pro extrakci želatin (případně hydrolyzátů) po předchozím opracování proteolytickým enzymem. Byl sledován vliv vybraných technologických podmínek při zpracování (množství enzymu, doba extrakce, teplota při extrakci) na výtěžek a kvalitu připravených želatin, případně hydrolyzátů. Výsledky byly statisticky zpracovány a byly navrženy optimální technologické podmínky extrakce želatin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38981
Date: 2016-01-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Inženýrství polymerů
Grade for thesis and defense: B 44205


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
berčíková_2016_dp.pdf 2.540Mb PDF View/Open None
berčíková_2016_op.pdf 155.4Kb PDF View/Open None
berčíková_2016_vp.pdf 427.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account