Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí

Show full item record

No preview available
Title: Příprava a charakterizace Pickeringových emulzí
Author: Siudová, Eliška
Advisor: Kašpárková, Věra
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlastnostmi a formulací emulzí Pickeringova typu, které jsou stabilizovány částicemi. Teoretická část se zaměřuje na Pickeringovy emulze, jejich obecnou charakteristiku, fyzikálně-chemické vlastnosti a možnosti jejich použití. V této části je taktéž popsána problematika emulzí klasických, které jsou stabilizovány surfaktanty a také otázka celulózových částic vhodných pro stabilizaci Pickeringových emulzí. Praktická část je věnována přípravě celulózových nanokrystalů a následně Pickeringových emulzí, jejichž olejová fáze je tvořena triacylglycerolem trikaprylinem/trikaprinem. Emulze jsou charakterizovány pomocí stanovení velikosti částic, zeta potenciálu a je stanovena jejich stabilita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39043
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A 44302


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
siudová_2016_dp.pdf 3.199Mb PDF View/Open None
siudová_2016_op.pdf 524.8Kb PDF View/Open None
siudová_2016_vp.pdf 98.41Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account