Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby

DSpace Repository

Language: English čeština 

Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby

Show full item record

No preview available
Title: Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby
Author: Zbranek, Tomáš
Advisor: Mrázek, Josef
Abstract: Vypracovaná bakalářská práce by měla přiblížit technologii výroby pařených sýrů. Zaměřením praktické části práce bylo zjistit, zda odlišné způsoby tepelné úpravy mléka mají vliv na technologii výroby, chemicko fyzikální vlastnosti pařených sýrů. Základní surovinou bylo kravské mléko s odlišným tepelným ošetřením. Hodnotami, sledovanými v procesu výroby byly teploty, časy a pH při jednotlivých operacích, jako sýření, formová-ní, zrání a paření. Dalšími hodnocenými parametry byly obsah tuku, sušiny a výtěžnost u hotových výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39430
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Grade for thesis and defense: C 42065


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
zbranek_2017_dp.pdf 1.364Mb PDF View/Open None
zbranek_2017_op.pdf 658.3Kb PDF View/Open None
zbranek_2017_vp.pdf 1.073Mb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account