Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení
Author: Patová, Andrea
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Bakalářská práce je zaměřená na nutriční a ekonomické hodnocení masových pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení. Vybraným zařízením je hotelová restaurace, která se specializuje především na zvěřinovou kuchyni. Zvolené a hodnocené pokrmy jsou ze zvěřinového, hovězího, vepřového a drůbežího masa. Cílem práce je vyhodnotit a srovnat nutriční a ekonomické hodnoty zvěřiny s ostatními druhy masa. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že zvěřina obsahuje vyšší podíl živočišných bílkovin a nižší obsah tuků než maso hovězí, vepřové nebo drůbeží. Z nutričního hlediska je velmi bohaté a pro lidskou výživu doporučovaným pokrmem. Z ekonomického hodnocení vyplývá, že zvěřina patří k nejdražšímu druhu hodnoceného masa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39504
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: C 34931


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
patová_2017_dp.pdf 9.225Mb PDF View/Open None
patová_2017_op.pdf 109.4Kb PDF View/Open None
patová_2017_vp.pdf 152.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account