Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace

Show full item record

No preview available
Title: Mastné kyseliny mikroorganismů a možnosti jejich identifikace
Author: Bártová, Kateřina
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Tato práce popisuje a charakterizuje výskyt a význam mastných kyselin v mikroorganismech a ostatních živých systémech. V práci je popsána struktura membrán, výstavba a funkce mastných kyselin v membránách. Hlavní část práce je věnována výskytu mastných kyselin v mikroorganismech a možnostem jejich stanovení, zejména přípravě metylesterů a následné identifikaci metylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií. Tuto metodu lze u některých mikroorganismů použít k jejich charakterizaci a rozlišení. V závěru práce jsou stručně zmíněny další možnosti analýzy mastných kyselin v přírodě.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4017
Date: 2009-06-04
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 5258


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bártová_2007_bp.pdfBlocked 1.270Mb PDF
bártová_2007_vp.doc 31Kb Microsoft Word View/Open
bártová_2007_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account