Projekt výběru dodavatele zdroje ionizujícího záření a jeho implementace v Radioterapii Holešov s.r.o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Projekt výběru dodavatele zdroje ionizujícího záření a jeho implementace v Radioterapii Holešov s.r.o.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Taraba, Pavel
dc.contributor.author Zajíc, Jiří
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:32Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:32Z
dc.date.issued 2016-12-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40555
dc.description.abstract ABSTRAKT Diplomová práce se zabývá projektem výběru dodavatele zdroje ionizujícího záření na pracovišti Radioterapie Holešov s.r.o. a jeho následnou implementací do provozu. Práce byla rozdělena do několika částí. První je teoretická část, kde je obecně shrnuta problematika přípravy a realizace investičních projektů a řízení nákupu. Následně byly popsány analytické metody využívané v praxi a závěr teorie obsahuje obecný popis vlastní implementace. Druhý oddíl práce tvoří praktická část. Zde byla krátce zmíněna charakteristika firmy Radioterapie Holešov s.r.o., která se věnuje oboru radiační onkologie a její hlavní činností je aplikace ionizujícího záření. Jedná se o shrnutí základních informací nezbytných pro další analýzy a následnou implementaci vybraného zdroje ionizujícího záření. Pro přehlednost byl uveden popis a analýza rozdílů mezi dodavateli kobaltového ozařovače a terapeutického rentgenového přístroje. Data byla zpracována pomocí nástrojů vícekriteriální analýzy, která napomáhá v rozhodování, jaký dodavatel a přístroj bude vybrán pro nákup a následnou implementaci na základě požadavků a kritérií Radioterapie Holešov s.r.o. V závěru analytické části bylo vydáno doporučení pro výběr varianty. Poslední část diplomové práce řeší vlastní implementaci zdroje ionizujícího záření, který byl vybrán pomocí vícekriteriální analýzy z předchozí praktické části. Na základě zjištěných výsledků může vedení Radioterapie Holešov s.r.o. rozhodnout, do kterého zdroje ionizujícího záření je výhodnější investovat.
dc.format 102 s. (145 969 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výběr dodavatele cs
dc.subject ionizující záření cs
dc.subject vícekriteriální analýza cs
dc.subject implementace cs
dc.subject projekt cs
dc.subject supplier selection en
dc.subject ionizing radiation en
dc.subject multi-criteria analysis en
dc.subject implementation en
dc.subject project en
dc.title Projekt výběru dodavatele zdroje ionizujícího záření a jeho implementace v Radioterapii Holešov s.r.o.
dc.title.alternative Project Focusing on the Selection of a Source of Ionizing Radiation Supplier and Its Implementation in Radioterapie Holešov s.r.o.
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kozák, Vratislav
dc.date.accepted 2017-05-24
dc.description.abstract-translated ABSTRACT The thesis deals with a project that aims to select a vendor of the source of ionizing radiation for Radioterapie Holešov s.r.o. including its implementation. The work is divided into several sections. The first one is the theoretical part and sums up the issue of the preparation and implementation of investment projects and purchasing management followed by analytical methods used in real life and the conclusion provides a general description of the actual implementation process. The second section is the practical part and provides a short description of Radioterapie Holešov s.r.o., which focuses on oncology radiation and application of ionizing radiation. It is a summary of essential information necessary for further analysis and subsequent implementation of the selected sources of ionizing radiation. For clarity, the description and analysis of the differences between cobalt irradiator and therapeutic X-ray machine is provided. Data were processed using multi-criteria analysis tools focusing on different variants, which help the user to decide what should be purchased followed by installation done in line with the requirements and criteria of Radioterapie Holešov s.r.o. The conclusion part provides a recommendation how to select the given variant. The last section of the thesis addresses the implementation of the source of ionizing radiation which was selected using the multi-criteria analysis described in the previous practical part. Based on the obtained results the management of Radioterapie Holešov s.r.o. may decide in what source of ionizing source to invest.
dc.description.department Ústav managementu a marketingu
dc.thesis.degree-discipline Management ve zdravotnictví cs
dc.thesis.degree-discipline Health Services Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 46272
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-04-18


Files in this item

Files Size Format View Description
zajíc_2017_dp.pdf 3.558Mb PDF View/Open None
zajíc_2017_op.docx 24.59Kb Unknown View/Open None
zajíc_2017_vp.pdf 151.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account