Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty

Show full item record

No preview available
Title: Změny obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity v extraktech máty
Author: Zemánková, Denisa
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou máty, jejími vlastnostmi a chemickým složením. Dále popisem antioxidantů, jejich působením a popisem analytických metod využívaných ke stanovení antioxidační aktivity, polyfenolů a vitaminu C. Praktická část se zabývá změnami celkového obsahu polyfenolických látek a antioxidační aktivity (DPPH a ABTS) spektrofotometrickou metodou v extraktech máty v závislosti na úpravě vzorku, přípravě extraktu a uchovávání máty. Také jsou metodou HPLC s UV-VIS detekcí v mátě určeny vybrané polyfenolické látky a vitamin C.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40580
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46325


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
zemánková_2017_dp.pdf 3.490Mb PDF View/Open None
zemánková_2017_op.pdf 531.2Kb PDF View/Open None
zemánková_2017_vp.pdf 529.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account