Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bubelová, Zuzana
dc.contributor.author Strašák, Jan
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:38Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:38Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40613
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo sledování chemických, mikrobiologických, senzorických a texturních změn vybraných trvanlivých potravin během 12měsíčního skladování při 4 růz-ných teplotách a následné zhodnocení, zda jsou tyto potraviny vhodné jako bojové dávky potravin nebo jako potravinové dávky v krizových situacích. Bylo skladováno 8 různých trvanlivých potravin, u nichž byly předpoklady, že by mohly vydržet nežádoucí klimatické podmínky. Potraviny byly vystaveny po celou dobu skladovacího pokusu 4 různým teplo-tám (mrazírenská, chladírenská, pokojová, termostatová). U všech takto skladovaných po-travin byly v průběhu skladování odebírány vzorky, a následně se u nich sledovaly různé parametry (pH, obsah sušiny, amoniaku, bílkovin, tuku, tiobarbiturové číslo, texturní profi-lová analýza, senzorická analýza, mikrobiologická analýza).
dc.format 67
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject trvanlivá potravina cs
dc.subject skladovací pokus cs
dc.subject bojové dávky potravin cs
dc.subject krizové stavy cs
dc.subject krizová dávka potravin cs
dc.subject jakost potravin cs
dc.subject durable food en
dc.subject storage experiment en
dc.subject combat food rations en
dc.subject crisis state en
dc.subject crisis food supply en
dc.subject food quality en
dc.title Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování
dc.title.alternative Quality Changes of Long Shelf Life Foods during One-Year Storage
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2017-06-01
dc.description.abstract-translated The aim of the diploma thesis was to monitor chemical, microbiological, sensory and tex-tural changes of selected durable food during 12 months storage at 4 different temperatures and to evaluate whether these foods are suitable as combat food or foodstuffs in crisis situations. There were stored 8 different durable foods that were supposed to withstand undesirable climatic conditions. The food has been exposed to 4 different temperatures throughout the storage period (freezing, refrigerating, room, thermostatic). All samples stored in the warehouse were sampled and subsequently monitored for various parameters (pH, dry matter, ammonia, protein, fat, tiobarbituric number, texture profile analysis, sensory analysis, microbiological analysis).
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46391
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-05-12


Files in this item

Files Size Format View Description
strašák_2017_dp.pdf 3.816Mb PDF View/Open None
strašák_2017_op.pdf 533.2Kb PDF View/Open None
strašák_2017_vp.pdf 527.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account