Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Prucková, Zdeňka
dc.contributor.author Závodná, Aneta
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:44Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:44Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40685
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá studiem inkluzních komplexů b-cyklodextrinu s adamantylmethylimidazoliovou a adamantylmethylbenzimidazoliovou solí, a to v závislosti na pH prostředí. Teoretická část pojednává o cyklodextrinech a jejich využití v různých průmyslových odvětvích. Závěr teoretické části bakalářské práce se věnuje povrchově aktivním látkám odvozených od adamantanu a imidazolu. Cílem experimentální části bylo stanovit termodynamické parametry (vazebnou konstantu, enthalpii a entropii) inkluzních komplexů pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie ve třech různých prostředích.
dc.format 53 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cyklodextriny cs
dc.subject inkluzní komplexy cs
dc.subject hostitel-host systém cs
dc.subject ITC cs
dc.subject adamantan cs
dc.subject imidazol cs
dc.subject povrchově aktivní látka cs
dc.subject cyclodextrins en
dc.subject inclusion complexes en
dc.subject host-guest system en
dc.subject ITC en
dc.subject adamantane en
dc.subject imidazole en
dc.subject surfactant en
dc.title Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
dc.title.alternative Determination of Thermodynamic Parameters of Cyclodextrin Complexes with Imidazolium Salts by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rouchal, Michal
dc.date.accepted 2017-06-05
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis is engaging in study of inclusion complexes of b-cyclodextrin with adamantylmethylimidazolium and adamantylmethylbenzimidazolium salt, and that in dependence on pH environments. Theoretical part is about cyclodextrins and their utilization in various industrial sectors. The closing part of a theoretical bachelor thesis is dedicated to surfactants derived from adamantane and imidazole. The main objective of an experimental study was to determine a thermodynamical parameters (binding constant, enthalpy and entropy) inclusion complexes using the isothermal titration microcalorimetry in three different environments.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46523
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
závodná_2017_dp.pdf 1.437Mb PDF View/Open None
závodná_2017_op.pdf 118.1Kb PDF View/Open None
závodná_2017_vp.pdf 121.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account