Bambucké máslo a jeho využití v kosmetice

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Bambucké máslo a jeho využití v kosmetice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Čermáková, Iva
dc.contributor.author Hofrichterová, Dita
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:53Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:53Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40762
dc.description.abstract Tématem této bakalářské práce je bambucké máslo a možnosti jeho využití v kosmetice. Úvodní část je věnována postupům získání a výroby bambuckého másla, dále pak historii i současné situaci na světovém trhu. V dalších kapitolách se práce věnuje charakteristice bambuckého másla, jeho složení, vlastnostem a obsahu biologicky aktivních látek. Závě-rečná část práce pojednává o vlivu této kosmetické ingredience na pokožku a jsou zde uve-deny některé receptury využívající bambucké máslo.
dc.format 45
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bambucké máslo cs
dc.subject Vitellaria paradoxa cs
dc.subject kosmetika cs
dc.subject tokoferoly cs
dc.subject shea butter en
dc.subject Vitellaria paradoxa en
dc.subject cosmetics en
dc.subject tocopherols en
dc.title Bambucké máslo a jeho využití v kosmetice
dc.title.alternative Název EN: Shea Butter in Cosmetic Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Černeková, Martina
dc.date.accepted 2017-06-06
dc.description.abstract-translated The subject of this bachelor thesis is the shea butter and its possible application in cosmetic products. The introductory part of the thesis focuses on production methods, history and the current situation on the world trade. Following chapters deal with characterization of shea butter, its composition, properties and biologically active components. The final part discusses the influence of shea butter on the skin and some recipes using shea butter are described.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46656
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-12


Files in this item

Files Size Format View Description
hofrichterová_2017_dp.pdf 3.263Mb PDF View/Open None
hofrichterová_2017_op.pdf 626.1Kb PDF View/Open None
hofrichterová_2017_vp.pdf 217.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account