Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Šťastná, Tereza
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:15:02Z
dc.date.available 2017-07-03T09:15:02Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40830
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá výrobou a základní nutriční analýzou müsli z netradičních obilovin a jedlých květů. Teoretická část zahrnuje výrobu cereálních směsí se zaměřením na müsli směsi. Dále je v této části uvedeno chemické složení a stabilita jednotlivých surovinových komponent při tepelné úpravě a skladování. Praktická část obsahuje přípravu müsli z netradičních obilovin a jedlých květů dle zadané receptury. Jsou v ní jednotlivě rozebírány stanovované nutriční charakteristiky - stanovení obsahu vlhkosti, popela, bílkovin, tuku, škrobu, sacharidů (pomocí HPLC), vlákniny a stravitelnosti.
dc.format 64 s. (86 312 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject müsli cs
dc.subject cereální směsi cs
dc.subject netradiční obiloviny cs
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject vločky cs
dc.subject muesli en
dc.subject cereal mixtures en
dc.subject non-traditional cereals en
dc.subject edible flowers en
dc.subject flakes en
dc.title Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
dc.title.alternative Nutrition Composition of Cereal Mixtures with Edible Flowers
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2017-06-08
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the production and basic nutritional analysis of muesli from non-traditional cereals with edible flowers. The theoretical part involves the production of the cereal mixture with a focus on muesli mixtures. The part of chemical composition of the new components as raw material during the heat treatment and storage are included. The practical part focuses on the preparation of non-traditional muesli with edible flowers according to a specified formula. There are individually-determined nutritional characteris-tics determination of the moisture content, ash, protein, fat, starch, sugars (by HPLC), fiber as well as digestibility.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46752
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
šťastná_2017_dp.pdf 4.617Mb PDF View/Open None
šťastná_2017_op.pdf 111.1Kb PDF View/Open None
šťastná_2017_vp.pdf 624.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account