Termická analýza a její využití v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Termická analýza a její využití v potravinářství

Show full item record

No preview available
Title: Termická analýza a její využití v potravinářství
Author: Hrubá, Klára
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Cílem této diplomové práce je představit využití Diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) a Termogravimetrie (TG) v potravinářství. Z fyzikálně chemického hlediska popsat vliv účinku teploty na jednotlivé složky potravin. Vybrané druhy potravin zastupovaly tři základní složky potravin. Bílkoviny, u kterých sledujeme denaturaci. Sacharidy, u kterých sledujeme degradaci. Procesy tání a krystalizace byly pozorovány u lipidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42099
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 49822


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hrubá_2018_dp.pdf 3.049Mb PDF View/Open None
hrubá_2018_op.pdf 526.9Kb PDF View/Open None
hrubá_2018_vp.pdf 527.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account