Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti snížení obsahu biogenních aminů u modelového vzorku sýra
Author: Dlabajová, Andrea
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na sledování vlivu dekarboxyláza-pozitivních (Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946) a degradujících kmenů mikroorganizmů (Micrococcus luteus BD29 a Pseudomonas fulva BD13) na obsah biogenních aminů u modelového vzorku sýra holandského typu v průběhu 88 denního zrání. Sledována byla také texturní profilová analýza, chemická analýza a zastoupení mikroorganizmů v průběhu zrání sýru. Ve všech vzorcích byl detekován pouze tyramin. Z výsledků je patrné, že přídavek biogenní aminy degradujících kmenů snižuje produkci tyraminu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42116
Date: 2018-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 49851


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
dlabajová_2018_dp.pdf 2.936Mb PDF View/Open None
dlabajová_2018_op.pdf 675.0Kb PDF View/Open None
dlabajová_2018_vp.pdf 536.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account