Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů

Show full item record

No preview available
Title: Příprava a vlastnosti antimikrobiálních chitosanových roztoků a filmů
Author: Varaďová, Vendula
Advisor: Sedlaříková, Jana
Abstract: Diplomová práce se zabývá problematikou přípravy a vlastností antibakteriálních chi-tosanových filmů a roztoků. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku chitosanu, jako významného zástupce polysacharidů, dále pak na využití chitosanových a dalších biopolymerních filmů, zejména pak v potravinářství a zdravotnictví. Poslední část je vě-nována složení a vlastnostem esenciálních olejů se zaměřením na olej tymiánový. Praktická část zahrnuje chromatografickou analýzu použitých esenciálních olejů. Dále se soustřěďuje na přípravu a charakterizaci chitosanových roztoků a filmů, zejména na fyzi-kální a povrchové vlastnosti, které mají významný vliv na aplikace v praxi.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42417
Date: 2018-02-05
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A 50279


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
varaďová_2018_dp.pdf 4.380Mb PDF View/Open None
varaďová_2018_op.pdf 105.7Kb PDF View/Open None
varaďová_2018_vp.pdf 428.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account