Význam fortifikace potravin vitaminem D

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam fortifikace potravin vitaminem D

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bučková, Martina
dc.contributor.author Tillerová, Markéta
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:16Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:16Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/43811
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na vitamin D a jeho přínos pro lidskou výživu. Popisuje jeho charakteristiku, metabolismus a funkci v lidském organismu. Součástí práce je popis významu vitaminu D ve výživě, zdravotní důsledky deficitu a jeho výskyt v potravinách. Další část práce je věnována současnému stavu v příjmu vitaminu D. V poslední části je popsána fortifikace výrobků vitaminem D a sortiment produktů fortifikovaných vitaminem D dostupných na českém trhu.
dc.format 50 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin D cs
dc.subject cholekalciferol cs
dc.subject kalcitriol cs
dc.subject metabolismus cs
dc.subject fortifikace cs
dc.subject vitamin D en
dc.subject cholecalciferol en
dc.subject calcitriol en
dc.subject metabolism en
dc.subject fortification en
dc.title Význam fortifikace potravin vitaminem D
dc.title.alternative Importance of Vitamin D Food Fortification
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2019-06-19
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on vitamin D and its benefits for human nutrition. It de-scribes the characteristic, metabolism and functions of vitamin D in the human body. One part of the thesis describes the importance of vitamin D in nutrition, health impacts of its deficiency and the presence of vitamin D in food. Another part is dedicated to the current situation of vitamin D intake. The last part gives a description of vitamin D fortification of products and a range of these products fortified with vitamin D available on the Czech market.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49693
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2019-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
tillerová_2019_dp.pdf 2.070Mb PDF View/Open None
tillerová_2019_op.pdf 529.4Kb PDF View/Open None
tillerová_2019_vp.pdf 813.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account