Výskyt a využití flavonoidů v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výskyt a využití flavonoidů v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Prucková, Zdeňka
dc.contributor.author Francová, Tereza
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:10:16Z
dc.date.available 2019-07-04T09:10:16Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/43813
dc.description.abstract Teoretická část této bakalářské práce byla zaměřena na charakterizaci jednotlivých skupin flavonoidních látek a popis jejich významných zástupců. Práce také obsahuje přehled rostlinných surovin a potravin, ve kterých se flavonoidy vyskytují. Vzhledem k velkému množství flavonoidů nebylo možné je v práci všechny obsáhnout. Z tohoto důvodu jsou uvedeny jen ty, které se vyskytují v největší míře nebo ty, které mají nejvyšší přínos pro lidské zdraví. Dále jsou v práci uvedeny možnosti syntéz některých flavonoidních sloučenin. Cílem praktické části bylo připravit některý ze zástupců flavonoidů.
dc.format 43
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject flavonoidy cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject anthokyany cs
dc.subject proanthokyanidiny cs
dc.subject flavany cs
dc.subject flavony cs
dc.subject flavonoly cs
dc.subject flavanoly cs
dc.subject chalkony cs
dc.subject aurony cs
dc.subject isoflavony cs
dc.subject flavonoids en
dc.subject foods en
dc.subject anthocyanins en
dc.subject proanthocyanidins en
dc.subject flavans en
dc.subject flavons en
dc.subject flavonols en
dc.subject flavanols en
dc.subject chalkons en
dc.subject aurons en
dc.subject isoflavons en
dc.title Výskyt a využití flavonoidů v potravinách
dc.title.alternative Výskyt a využití flavonoidů v potravinách
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kovář, Michal
dc.date.accepted 2019-06-19
dc.description.abstract-translated Theoretic part of this bachelors thesis defines particular groups of flavoloid substances and their important representatives. It contains overwiew of vegetable materials, foodstuff and list of flavonoids contained. There is a big amount of them, so i focused just on the most famous ones or which provides the biggest benefits for human health. Next I mentioned some possibilities of flavonoid synthese. The aim of practical part of this thesis was synthetize some representatives of flavonoids.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 49726
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2019-05-20


Files in this item

Files Size Format View Description
francová_2019_dp.pdf 2.127Mb PDF View/Open None
francová_2019_op.pdf 648.1Kb PDF View/Open None
francová_2019_vp.pdf 161.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account