Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách
Author: Náhunková, Alice
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Tato práce se zabývá rešerší současných výzkumů o možnostech používání enzymů aminooxidáz k dosažení snížení, či eliminaci biogenních aminů v potravinách. V práci je uvedena obecná charakterizace biogenních aminů, problematika metabolizování a biologických účinků biogenních aminů po pozření jejich vysokých koncentrací. Okrajově se zabývá i otravou histaminem. Také je charakterizován enzym aminooxidáza v několika jejich formách, včetně výskytu a funkcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/43814
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 49730


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
náhunková_2019_dp.pdf 1.428Mb PDF View/Open None
náhunková_2019_op.pdf 753.2Kb PDF View/Open None
náhunková_2019_vp.pdf 610.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account