Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem

Show full item record

No preview available
Title: Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem
Author: Vinklárková, Kristýna
Advisor: Salek, Richardos Nikolaos
Abstract: Cílem bakalářské práce byla studie vybraných vlastností tavených sýrů obohacených řeckým jogurtem v průběhu 60 - ti denního skladování. Modelové vzorky byly vyrobeny ze surovinové směsi vody, másla, řeckého jogurtu, eidamské cihly a tavicích solí. Jako tavicí soli byly použity trifosforečnan sodný s cyklickým řetězcem (TFC) a trifosforečnan sodný s lineárním řetězcem (TFL). Modelové vzorky byly podrobeny základní chemické analýze (stanovení hodnot pH a obsahu sušiny), dále texturní analýze (zjištění tvrdosti) a reologické analýze. Na základě naměřených výsledků lze konstatovat, že hodnoty pH modelových vzorků tavených sýrů za přídavku řeckého jogurtu s úpravou i bez úpravy pH vykazovaly klesající tendenci během doby skladování, naopak tvrdost modelových vzorků tavených sýrů za přídavku řeckého jogurtu s úpravou i bez úpravy pH se vzrůstající dobou skladování stoupala.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45425
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53057


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
vinklárková_2019_dp.pdf 1.974Mb PDF View/Open None
vinklárková_2019_op.pdf 630.3Kb PDF View/Open None
vinklárková_2019_vp.pdf 640.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account