Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Author: Martinek, Jakub
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Diplomová práce se zabývá možnostmi snížení obsahu chloridu sodného v masných výrobcích, v tomto případě v kuřecích játrových paštikách. Jako náhrada chloridu sodného je testován kvasničný extrakt s chloridem hořečnatým v různém vzájemném poměru. Vliv sníženého obsahu sodíku je testován instrumentálně pro technologické vlastnosti. Z měření a získaných hodnot texturního profilu, barvy, pH, sušiny a oxidační stability tuků se určí nejvhodnější kombinace solicí směsi se sníženým obsahem chloridu sodného v jemně mělněných tepelně opracovaných masných výrobcích.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45451
Date: 2019-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 53108


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
martinek_2019_dp.pdf 2.931Mb PDF View/Open None
martinek_2019_op.pdf 795.0Kb PDF View/Open None
martinek_2019_vp.pdf 689.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account