Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Zbořilová, Pavla
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:34Z
dc.date.issued 2019-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45613
dc.description.abstract Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné in-formace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou ob-saženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin, jejich výskyt i dnešní dostupnost. Květy těchto rostlin byly popsány a vyzdvihla jsem především jejich využití v potravinář-ství i kosmetice. Bakalářská práce obsahuje nové poznatky a studie o jedlých květech.
dc.format 32s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject okrasné rostliny cs
dc.subject levandule úzkolistá cs
dc.subject pivoňka lékařská cs
dc.subject měsíček lékařský cs
dc.subject viol-ka trojbarevná cs
dc.subject vřes obecný cs
dc.subject šafrán setý cs
dc.subject jasmín velkokvětý cs
dc.subject edible flowers en
dc.subject ornamental plants en
dc.subject lavender en
dc.subject peony en
dc.subject marigold en
dc.subject violet en
dc.subject heather en
dc.subject saffron en
dc.subject jasmine en
dc.title Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice
dc.title.alternative Flowers of the Ornamental Plants and Their Usage in Food Industry and Cosmetics
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Černeková, Martina
dc.date.accepted 2019-06-11
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis gives a characteristic of edible flowers from a food, cosmetic and pharmacological point of view. The aim of the work was to unify and highlight the necessa-ry information about seven species of ornamental plants (lavender, peony, marigold, three-colored violet, heather, saffron, jasmine). The text contains the characteristics of seven spe-cies of ornamental plants, their occurrence and actual availability. These flowers were described and highlighted their importance for use in food and cosmetics. The bachelor thesis contains new findings and studies about edible flowers.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53334
utb.result.grade E
dc.date.submitted 2019-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
zbořilová_2019_dp.pdf 1.503Mb PDF View/Open None
zbořilová_2019_op.pdf 265.0Kb PDF View/Open None
zbořilová_2019_vp.pdf 261.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account