Využití nástrojů controllingu a tvorba vnitřního kontrolního systému v příspěvkové organizaci "Muzeum Komenského v Přerově"

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití nástrojů controllingu a tvorba vnitřního kontrolního systému v příspěvkové organizaci "Muzeum Komenského v Přerově"

Show full item record

No preview available
Title: Využití nástrojů controllingu a tvorba vnitřního kontrolního systému v příspěvkové organizaci "Muzeum Komenského v Přerově"
Author: Trnkalová, Karolína
Advisor: Otrusinová, Milana
Abstract: Diplomová práce se zaměřuje na efektivnější využití nástrojů controllingu a přizpůsobení vnitřního kontrolního systému v příspěvkové organizaci Muzeum Komenského v Přerově. Tato práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je literární rešerší z oblasti neziskových organizací s hlavním zaměřením na příspěvkové organizace zřízené územními samosprávnými celky a na jejich finanční hospodaření. Dále zpracovává teoretické aspekty z oblasti controllingu a vnitřního kontrolního systému. Na první část plynuje navazuje praktická část spočívající ve zpracování finanční analýzy hospodaření organizace a analýze finančních zdrojů. V rámci dalšího oddílu je analyzován aktuální stav využívání controllingových nástrojů a situace v rámci fungování vnitřního kontrolního systému. Na základě těchto analýz jsou doporučeny změny v těchto oblastech včetně jejich analýze rizik a časové a ekonomické náročnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/46396
Date: 2021-01-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav financí a účetnictví
Discipline: Finance, specializace Finanční kontrola
Grade for thesis and defense: B 58073


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
trnkalová_2021_dp.pdf 5.103Mb PDF View/Open None
trnkalová_2021_op.docx 33.10Kb Unknown View/Open None
trnkalová_2021_vp.docx 33.50Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account