1. Teoretická část: Digitalizace analogové fotografie 2. Praktická část: a) autorská publikace: Pěna těchto dní b) výstavní soubor: Jsou to mžiky v mém oku?

DSpace Repository

Language: English čeština 

1. Teoretická část: Digitalizace analogové fotografie 2. Praktická část: a) autorská publikace: Pěna těchto dní b) výstavní soubor: Jsou to mžiky v mém oku?

Show full item record

No preview available
Title: 1. Teoretická část: Digitalizace analogové fotografie 2. Praktická část: a) autorská publikace: Pěna těchto dní b) výstavní soubor: Jsou to mžiky v mém oku?
Author: Kleinová, Lenka
Advisor: Černohorský, Jiří
Abstract: Diplomová práce se zabývá digitalizací analogové fotografie. Stručně přibližuje teoretická východiska pro koncepty digitalizace, média či digitálního archivu. V další části popisuje převod analogového signálu do digitálního zápisu a parametry tohoto převodu. Důležitou součástí digitalizace je také způsob, jakým zachází s digitálními obrazy, proto práce věnuje zvláštní pozornost metadatům, popisu digitálních obrazů či softwarové postprodukci. Dále se práce zabývá zejména online zpřístupněním digitálních obrazů jako výstupem digitalizace. Uvádí různé příklady z praxe jako demonstraci současného stavu digitálního zpracování fotografických sbírek v paměťových institucích České republiky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47001
Date: 2020-11-02
Availability: Bez omezení
Department: Ateliér Reklamní fotografie
Discipline: Multimédia a design - Reklamní fotografie
Grade for thesis and defense: A 59195


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kleinová_2021_dp.zip 157.1Mb application/zip View/Open None
kleinová_2021_op.pdf 196.7Kb PDF View/Open None
kleinová_2021_vp.pdf 186.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account