Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích

Show full item record

No preview available
Title: Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích
Author: Tillerová, Markéta
Advisor: Lapčík, Lubomír
Abstract: Předložená diplomová práce je zaměřena na studium enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích. Literární rešerše slouží jako podklad pro zpracování praktické části. Rešerše se věnuje kurkuminu, jako aktivní látce, která nese potenciál uplatnění v oblasti potravinářského průmyslu či farmacie. Další část je věnována lipozomální enkapsulaci kurkuminu v koloidních disperzích, kde jsou lipozomy jako fosfolipidové vezikuly schopné zachytit a ochránit hydrofobní a hydrofilní látky. Tyto ochranné vlastnosti je možné posílit přidáním vhodného biopolymeru, v našem případě derivátu karboxymethylcelulózy. Dále je práce zaměřena na studium stability lipozomální disperze obsahující sójový lecitin a karboxymethylcelulózu, jako vhodné enkapsulační pouzdro pro kurkumin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47340
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 59684


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
tillerová_2021_dp.pdf 1.932Mb PDF View/Open None
tillerová_2021_op.pdf 745.2Kb PDF View/Open None
tillerová_2021_vp.pdf 805.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account