Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů
Author: Machů, Tereza
Advisor: Salek, Richardos Nikolaos
Abstract: Tato diplomová práce byla zaměřena na výrobu mléčných dezertů s přídavkem vybraných hydrokoloidů, kterými byly kappa-karagenan, furcellaran a alginát sodný v koncentracích 0,5-2,0 % (w/w). Modelové vzorky byly vyrobeny ze směsi plnotučného mléka, nositelů škrobu, sacharózy a stabilizační směsi. U vyrobených vzorků mléčných dezertů byla provedena chemická analýza (stanovení pH, obsah sušiny), test stability, reologická analýza, stanovení aktivity vody a bobtnavosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47347
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 59692


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
machů_2021_dp.pdf 1.503Mb PDF View/Open None
machů_2021_op.pdf 760.3Kb PDF View/Open None
machů_2021_vp.pdf 718.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account