Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie

Show full item record

No preview available
Title: Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie
Author: Swaczynová, Kateřina
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá antioxidační a antimikrobní aktivitou medů. V praktické části diplomové práce byla zkoumána antioxidační aktivita 15 různých vzorků medů spektrofotometricky pomocí metody ABTS, DPPH a pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Následně byl ověřován antimikrobní účinek těchto vzorků medu na vybrané grampozitivní bakterie. Antimikrobní účinek byl stanovován pomocí mikrodiluční metody a výsledky byly vyjádřeny jako minimální inhibiční koncentrace.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47352
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 59697


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
swaczynová_2021_dp.pdf 4.157Mb PDF View/Open None
swaczynová_2021_op.pdf 284.9Kb PDF View/Open None
swaczynová_2021_vp.pdf 723.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account