Tenzidy na bázi cukrů pro kosmetické aplikace

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tenzidy na bázi cukrů pro kosmetické aplikace

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sedlaříková, Jana
dc.contributor.author Havlíková, Martina
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:11Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:11Z
dc.date.issued 2020-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47535
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá využitím tenzidů na bázi cukrů pro kosmetické aplikace. Úvodní část je zaměřena na obecnou charakteristiku tenzidů, jejich klasifikaci a vlastnosti. Další kapitoly popisují složení tenzidů na bázi cukrů, jejich strukturu, fyzikálně-chemické vlastnosti a klasifikaci dle různých kritérií. V závěru jsou uvedeny příklady komerčně dostupných produktů včetně složení, s důrazem na obsažené cukrové tenzidy.
dc.format 53
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alkylpolyglukosidy cs
dc.subject cukrové tenzidy cs
dc.subject kosmetika cs
dc.subject sorbitany cs
dc.subject alkypolyglucosides en
dc.subject cosmetics en
dc.subject sorbitans en
dc.subject sugar-based surfactants en
dc.title Tenzidy na bázi cukrů pro kosmetické aplikace
dc.title.alternative Sugar-based Surfactants for Cosmetic Applications
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rudolf, Ondřej
dc.date.accepted 2020-06-08
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is engaged in the use of sugar-based surfactants for cosmetic applications. The introductory part is focused on characteristics, classification and properties of surfactants in general. Further chapters describe the composition of sugar-based surfactants, their structure, physical-chemical properties and classification according to different criteria. Examples of commercially available products based on sugar surfactants, their use and composition, are described in the final part of this bachelor thesis.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 53349
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
havlíková_2020_dp.pdf 1.434Mb PDF View/Open None
havlíková_2020_op.docx 81.67Kb Unknown View/Open None
havlíková_2020_vp.pdf 848.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account