Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Volný, Adam
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:54:17Z
dc.date.available 2021-07-26T10:54:17Z
dc.date.issued 2019-11-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47674
dc.description.abstract Práce se zabývá problematikou stravování specifických skupin obyvatelstva během krizo-vých situací. Za specifickou skupinu jsou vybráni vegetariáni - vegani. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti krizového řízení, stravování za krizových situací, výživě člověka z pohledu makronutrientů a mikronutrientů a stravovacímu směru vegetariánství. Praktická část pojednává o vymezení stravních dávek pro zmíněnou skupinu obyvatelstva, vyhotovení modelového jídelníčku pro hromadné stravování na 7 dní a modelový jídelníček pro jednotlivce v domácnosti na 3 dny. Jídelníčky jsou vyhodnoceny aplikací Nutritionix z hlediska energetické a nutriční hodnoty. Pro zpracování práce byla využita metoda rešerše, analýzy a syntézy, vyhodnocení a komparace.
dc.format 83
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krizové situace cs
dc.subject stravování cs
dc.subject vegetarián cs
dc.subject vegan cs
dc.subject výživa cs
dc.subject Catering en
dc.subject Crisis Situations en
dc.subject Nutrition en
dc.subject Vegan en
dc.subject Vegetarian en
dc.title Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací
dc.title.alternative Ways of Providing Meal for Specific Groups during Crisis Situations
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2020-07-03
dc.description.abstract-translated This work is about dealing with the issue of eating of specific groups of the population during crisis situations. As specific groups are chosen vegetarians - vegans. The theoretical part is dedicated to the description of basic terms from the crisis management field, eating in crisis situations, human nutrition from the perspective of macronutrients and micronutrients, and vegetarianism. The practical part describes how to deal with food rations for the mentioned group of the population, preparation of a model menu for mass meals for 7 days, and a model menu for individuals in the household for 3 days. The menus are evaluated by the Nutritionix application in terms of energy and nutritional value. The method of research, analysis and synthesis, evaluation and comparison were used for the elaboration of the work.
dc.description.department Ústav ochrany obyvatelstva
dc.thesis.degree-discipline Bezpečnost společnosti cs
dc.thesis.degree-discipline Security of Society en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 53921
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2020-06-03


Files in this item

Files Size Format View Description
volný_2020_dp.pdf 3.418Mb PDF View/Open None
volný_2020_op.pdf 383.4Kb PDF View/Open None
volný_2020_vp.pdf 86.07Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account