Kvasy pro výrobu ovocných pálenek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvasy pro výrobu ovocných pálenek

Show full item record

No preview available
Title: Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Author: Sedláčková, Michala
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Tato bakalářská práce je zaměřena na popis výroby ovocných kvasů, které jsou využívány pro výrobu alkoholických nápojů. V první části jsou popsány běžně používané druhy ovoce a jeho chemické složení. V následující části je uveden detailní popis přípravy ovocného kvasu a průběhu kvašení, kterého se využívá pro výrobu ovocných pálenek. Tato práce také obsahuje informace o možném výskytu mikroorganismů v kvasu. V poslední části jsou charakterizovány potenciální vady vyskytující se při špatném zpracování kvasu a jsou zde také charakterizovány nejvíce používané kvasné nádoby. Poslední část také obsahuje krátký úvod do výroby calvadosu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48647
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: D 55360


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
sedláčková_2021_dp.pdf 713.2Kb PDF View/Open None
sedláčková_2021_op.pdf 896.4Kb PDF View/Open None
sedláčková_2021_vp.pdf 844.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account