Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Author: Bajerová, Romana
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Předložená diplomová práce je zaměřena na antioxidační vlastnosti a obsah kofeinu v kávách z různých oblastí světa. Kávové nápoje byly připraveny různými typy přípravy (espresso, moka konvička, frenchpress, instantní káva). V kávových nápojích se pomocí radikálu DPPH stanovovala antioxidační aktivita. Reakcí s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů. Analýzou HPLC byl stanoven obsah kofeinu a teofylinu. U všech analýz byl pozorován rozdíl stanovované vlastnosti v závislosti na typu přípravy a druhu kávy. Dosažené výsledky byly statisticky vyhodnoceny dle ANOVA. Diplomovou práci uzavírá senzorická analýza, kde byly vzorky seřazeny dle preference a statisticky vyhodnoceny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48963
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 55802


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
bajerová_2020_dp.pdf 2.411Mb PDF View/Open None
bajerová_2020_op.pdf 723.2Kb PDF View/Open None
bajerová_2020_vp.pdf 735.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account