Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení
Author: Faltusová, Veronika
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Tato bakalářská práce je zaměřena na antioxidační látky, které se nachází v potravinách ať už v přirozené formě nebo jako aditiva. Je zde popsána důležitost antioxidantů jakožto látek prodlužujících údržnost potravin a také jejich úloha při ochraně organismu proti oxidačnímu stresu. Práce zahrnuje i dělení antioxidantů z různých hledisek, popis, charakteristiku a výskyt jednotlivých zástupců. Dále je zde popsána problematika volných radikálů a mechanismy reakcí s antioxidanty. Další kapitoly jsou zaměřeny na metody stanovení antioxidačních látek a porovnání antioxidační kapacity potravin. A závěrečná část je věnována legislativě týkající se antioxidantů v potravinářském průmyslu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49156
Date: 2020-02-17
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 56303


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
faltusová_2020_dp.pdf 1.044Mb PDF View/Open None
faltusová_2020_op.pdf 943.3Kb PDF View/Open None
faltusová_2020_vp.pdf 827.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account