Nouzový stav a potravinová bezpečnost České republiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nouzový stav a potravinová bezpečnost České republiky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Surá, Monika
dc.date.accessioned 2021-10-04T11:58:46Z
dc.date.available 2021-10-04T11:58:46Z
dc.date.issued 2020-12-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49812
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá potravinovou bezpečností České republiky za vyhlášeného nouzového stavu. Cílem této práce je posouzení rizik potravinové bezpečnosti při vyhlášeném nouzovém stavu. Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části je podrobněji rozebrána problematika potravinové bezpečnosti v České republice i ve světě. Dále je podrobněji rozebrána problematika krizových stavů, jejich členění a legislativa. V praktické části je popsána potravinová soběstačnost České republiky, ekonomická a fyzická dostupnost potravin, zdravotní nezávadnost potravin, a také dostupnost potravin při vyhlášeném nouzovém stavu v roce 2020. V práci byla provedena analýza rizik metodou PNH a komplexní analýza metodou What-if, která je doplněna o matici rizik s vyhodnocením a navržením možných opatření.
dc.format 84 s. (136 197 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bezpečnost potravin cs
dc.subject Česká republika cs
dc.subject dostupnost potravin cs
dc.subject krizové stavy cs
dc.subject nouzový stav cs
dc.subject potravinová bezpečnost cs
dc.subject potravinová soběstačnost cs
dc.subject food security en
dc.subject Czech Republic en
dc.subject food availability en
dc.subject crisis situations en
dc.subject emergency situation en
dc.subject food safety en
dc.subject food self-sufficiency en
dc.title Nouzový stav a potravinová bezpečnost České republiky
dc.title.alternative State of Emergency and Food Security of the Czech Republic
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kyselák, Jan
dc.date.accepted 2021-09-02
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the food security of the Czech Republic under a declared emergency. The aim of this work is to develop a model for a possible food safety risk assessment in a declared emergency. The thesis consists of theoretical and practical parts. In the theoretical section, the issue of food security in the Czech Republic and the world is discussed in more detail. The issues of crisis situations, their breakdown and legislation are further discussed. The practical part describes the food self-sufficiency of the Czech Republic, the economic and physical availability of food, the health of food, as well as the availability of food at declared emergency status in 2020. The work carried out a PNH risk analysis and a comprehensive What-if analysis, which is complemented by a risk matrix with the evaluation and design of possible measures.
dc.description.department Ústav ochrany obyvatelstva
dc.thesis.degree-discipline Ochrana obyvatelstva cs
dc.thesis.degree-discipline Population Protection en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 57923
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2021-07-26


Files in this item

Files Size Format View Description
surá_2021_dp.pdf 2.269Mb PDF View/Open None
surá_2021_op.pdf 159.0Kb PDF View/Open None
surá_2021_vp.pdf 69.50Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account