Možnosti využití krabičkové diety ve stravování obyvatelstva ČR

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti využití krabičkové diety ve stravování obyvatelstva ČR

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Skowronková, Nela
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:22:53Z
dc.date.available 2022-07-15T09:22:53Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50341
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na využití krabičkového stravování v české populaci. Hlavním cílem je sestavení jídelního plánu pro vybrané skupiny dle denního příjmu energie v rámci krabičkové diety na období jednoho měsíce. Vedlejší cíle jsou ekonomické a nutriční vyhodnocení tohoto plánu a také postavení krabičkových diet na trhu ČR. Teoretická část byla zaměřena na aktuální výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR, charakteristiku jednotlivých nutričně významných faktorů, současný stav krabičkových diet na českém trhu, a metody možného hodnocení energetického příjmu. V praktické části byl zhotoven průzkum trhu s krabičkovými dietami ve vybrané oblasti ČR. Poté byly sestaveny čtyři jídelní plány pro čtyři vybrané energetické skupiny na 1 měsíc v programu Nutripro a provedeno jejich nutriční, energetické a ekonomické zhodnocení.
dc.format 79 s. (137 515 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject krabičková dieta cs
dc.subject stravovací návyky cs
dc.subject zdravá výživa cs
dc.subject životní styl cs
dc.subject box diet en
dc.subject eating habits en
dc.subject healthy nutrition en
dc.subject lifestyle en
dc.title Možnosti využití krabičkové diety ve stravování obyvatelstva ČR
dc.title.alternative Possibilities of Diet Meal Boxes Usage for Catering of Czech People
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2022-06-03
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is focused on the use of box diet in the Czech population. The main goal is to compile a menu for selected energy groups for a box diet for one month. The secondary goals are the economic and nutritional evaluation of this plan and also the position of the box diets on the Czech market. In the theoretical part, the author wanted to bring near the current nutritional recommendations for the population of the Czech Republic, the characteristics of individual nutritional factors of important factors, the current state of box diets on the Czech market, and methods of possible evaluation of energy intake. In the practical part, the author conducted a survey of the market of box diets in a selected area of the Czech Republic. She then drew up four meal plans for four selected energy groups for 1 month in the nutripro program and performed their nutritional, energetic and economic evaluation.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 62000
dc.date.submitted 2022-05-12


Files in this item

Files Size Format View Description
skowronková_2022_dp.pdf 3.827Mb PDF View/Open None
skowronková_2022_op.pdf 738.1Kb PDF View/Open None
skowronková_2022_vp.pdf 534.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account